BLOG

ΠΩΣ Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΝΕΙ...ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ!

12-10-2020

Η γυμναστική έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Βελτιώνει τη λειτουργία του σώματος, αυξάνει την αντοχή, καθυστερεί τη γήρανση και σύμφωνα με τις έρευνες των τελευταίων ετών βελτιώνει και τη διάθεση! Οι θετικές επιπτώσεις της άσκησης είναι τόσο μεγάλες που οι ειδικοί τη συστήνουν για τη θεραπεία χρόνιων ψυχικών νοσημάτων.

Έχεις παρατηρήσει ότι μετά τη γυμναστική αισθάνεσαι μια χαλάρωση συνδυαστικά με θετική ενέργεια και χαρά; Δεν είναι ιδέα σου… Αυτές είναι οι χαρακτηριστικές επιπτώσεις που έχει η άσκηση στη ψυχολογία. Όταν κάνουμε γυμναστική αυξάνεται η παραγωγή ορμονών που ευθύνονται για το αίσθημα της χαράς και της ευεξίας ενώ παράλληλα μειώνεται η παραγωγή της ορμόνης κορτιζόλης η οποία συνδέεται άμεσα με το στρες και το άγχος που συχνά βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.

Η γυμναστική μας βοηθά να αυξήσουμε την αυτοεκτίμησή μας!

Σύμφωνα με πρόσφατες κλινικές μελέτες που εφαρμόστηκαν σε ενήλικους και ανήλικους συμμετέχοντες που ακολουθούν κάποιο σταθερό πρόγραμμα γυμναστικής, όσο γυμναζόμαστε η αυτοπεποίθησή μας και η εκτίμηση που τρέφουμε για τον εαυτό μας βελτιώνονται. Αυτό συμβαίνει τόσο επειδή βλέπουμε τη θετική αλλαγή στο σώμα μας όσο και γιατί μέσω της άσκησης, «μαθαίνουμε» τον εαυτό μας, εξερευνούμε τα όριά του, τον παροτρύνουμε να βελτιώσει τις επιδόσεις του και αποκτούμε, με τον εσώτερο εαυτό μας, μια εποικοδομητική και σταθερή σχέση που μας δημιουργεί σιγουριά και οικειότητα. 

Άσκηση κατά της κατάθλιψης

Τα κρούσματα κατάθλιψης τείνουν να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της δύσκολης καθημερινότητας και των στρεσογόνων καταστάσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Για όλα αυτά, μια ουσιώδης λύση είναι η γυμναστική σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι τη συστήνουν για τη θεραπεία των διαταραχών της κατάθλιψης. Οι μελέτες δίνουν θεαματικά αποτελέσματα σε ασθενείς που συνδυάζουν τη συμβουλευτική ψυχοθεραπεία με την αερόβια άσκηση ενώ σύμφωνα με άλλες μελέτες οι πιθανότητες να νοσήσει από κατάθλιψη ένας άνθρωπος που γυμνάζεται, είναι πάρα πολύ λίγες συγκριτικά με τους ανθρώπους που δε γυμνάζονται.

Η γυμναστική βελτιώνει την ευστροφία

Το «πνευματικό burn out» σύμφωνα με μελέτες είναι πραγματικότητα! Οι άνθρωποι που εργάζονται πάρα πολλές ώρες και κουράζονται πνευματικά, σταδιακά παύουν να είναι παραγωγικοί ενώ με το πέρασμα του χρόνου χάνουν τη δυνατότητά τους να λαμβάνουν γρήγορες και σωστές αποφάσεις. Πως μπορεί να βελτιωθεί κάτι τέτοιο; Οι ειδικοί λένε με τη γυμναστική! Μέσω της άσκησης αυξάνεται η γνωστική λειτουργία, βελτιώνονται οι κινητικές δεξιότητες και γίνεται πιο γρήγορη η γνωστική επεξεργασία.  Έρευνα στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι γραφείου, υπέδειξε πως οι εργαζόμενοι που γυμνάζονταν ήταν έως και 60% πιο δημιουργικοί σε σχέση με όσους δεν ακολουθούσαν κάποιο πρόγραμμα άθλησης. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές επιχειρήσεις εντάσσουν στους χώρους τους ένα μικρό διαμορφωμένο χώρο που λειτουργεί ως γυμναστήριο.

Η  άσκηση βοηθά να κόψεις το τσιγάρο

Αν και ο ακριβής μηχανισμός αυτής της διαπίστωσης είναι άγνωστος, οι πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν ότι οι καπνιστές που ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής ελαττώνουν το κάπνισμα καθώς έχουν λιγότερη επιθυμία για να καπνίσουν, ενώ η γυμναστική βοηθά και στη μακροπρόθεσμη διατήρηση της διακοπής του καπνίσματος.

Αν λοιπόν θέλεις να είσαι ένας χαρούμενος άνθρωπος το πρώτο και ευκολότερο βήμα για να το επιτύχεις είναι να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι!

 

ΝΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ Κων/νου Περρικου 17 & Χατζη 1 11524 Αθηνα
ΤΗΛΕΦΩΝΑ 21 1116 7067
E-MAIL zerogravityathens@gmail.com

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Θέλετε να μάθετε περισσότερα ή μια Δωρεάν δοκιμή στα προγράμματά μας; 
Συμπληρώστε παρακάτω τα στοιχεία σας και το συντομότερο δυνατό θα επικοινωνήσουμε μαζί σας! 


    

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας